sâmbătă, 25 iunie 2011

Tartă de dovlecei şi parmezan

O reţetă italiană de dovlecei la cuptor

Ingrediente

 
un pachet de 375g aluat franţuzesc din comerţ
3 dovlecei, feliaţi subţire
2 căţei de usturoi, feliaţi
ulei de măsline
4 linguri de mascarpone
50g de parmezan ras
  • 1. Se încinge cuptorul la 180º C/gaz 6. Se desface aluatul pe o tavă de copt şi se modelează o margine de 2cm.

  • 2. Se amestecă dovleceii cu usturoiul, uleiul de măsline şi condimente din belşug.

  • 3. Se amestecă brânza mascarpone cu jumătate din cantitatea de parmezan şi se presară peste aluat, în perimetrul marginii trasate. Se aranjează dovleceii suprapuşi, pe rânduri. Se dă la cuptor 15 minute, apoi se presară cu parmezan. Se mai lasă la copt 15-20 de minute.
  • Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu