sâmbătă, 25 iunie 2011

Risotto copt cu lămâie, dovlecei şi busuioc

Ingrediente

 
4 linguri ulei de măsline

1 ceapă tocată

1 căţel de usturoi, tocat

500g de dovlecei, tăiaţi în felii

500g de orez pentru risotto

1,2 litri supă de legume, făcută din

2 cuburi Knorr Cub Vită, fierbinte

2 lămâi, curăţate de coajă şi stoarse

100g de Grana Padano, dat pe răzătoare

1 legătură mică de busuioc, tocat grosier

  • 1. Se încălzeşte cuptorul la 180º C/gaz 4. Se încinge uleiul într-o formă termorezistentă cu capac şi se prăjesc ceapa şi usturoiul 5 minute. Se adaugă dovleceii şi orezul, amestecând bine. Se mai lasă pe foc câteva minute.

  • 2. Se adaugă supa obţinută din 2 cuburi Knorr Cub Vită, sucul de lămâie şi brânza, se acoperă şi se lasă la cuptor 30 de minute. Se serveşte stropit cu suc de lămâie şi cu busuioc presărat pe deasupra
  • Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu