Un mic dejun tradiţional românesc
Ingrediente
250g brânză de vaci
1 ou
un praf de sare
30g de făină, plus extra pentru modelat papanaşii
ulei de sâmburi de struguri, pentru prăjit
200g de smântână
1 păstaie de vanilie
dulceaţă sau gem, pentru servit
1. Într-un bol, se amestecă brânza, oul, sarea şi făina. Se răstoarnă pe suprafaţa de lucru, presărată cu făina. Cu mâinile date prin făină, se modelează un sul cu diametrul de 3-4 cm, care se taie în 10 bucăţi egale. Se ia fiecare bucată, se dă prin făină, apoi se formează o bilă care se aplatizează uşor (va arăta ca o chifteluţă).
2. Se încinge o tigaie, apoi se toarnă ulei într-un strat de 5mm. Când uleiul e fierbinte (dacă arunci în el un cubuleţ de pâine, începe să sfârâie), se adaugă papanaşii (dacă tigaia nu este foarte largă, se vor prăji în două serii). Se prăjesc pe o parte şi, când devin brun-aurii (după aproximativ 1 minut), se întorc pe cealaltă parte. Când se rumeneşte şi cealaltă parte, se scot pe o farfurie tapetată cu şerveţele sau cu hârtie absorbantă, ca să înlăturaţi excesul de grăsime.
3. Se amestecă smântâna cu seminţele scoase din păstaia de vanilie. Papanaşii se servesc calzi, cu smântâna vanilată şi cu dulceaţa preferată.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu