sâmbătă, 25 iunie 2011

Papanaşi moldoveneşti


Un mic dejun tradiţional românesc

Ingrediente

 
250g brânză de vaci
1 ou
un praf de sare
30g de făină, plus extra pentru modelat papanaşii
ulei de sâmburi de struguri, pentru prăjit
200g de smântână
1 păstaie de vanilie
dulceaţă sau gem, pentru servit
  • 1. Într-un bol, se amestecă brânza, oul, sarea şi făina. Se răstoarnă pe suprafaţa de lucru, presărată cu făina. Cu mâinile date prin făină, se modelează un sul cu diametrul de 3-4 cm, care se taie în 10 bucăţi egale. Se ia fiecare bucată, se dă prin făină, apoi se formează o bilă care se aplatizează uşor (va arăta ca o chifteluţă).

  • 2. Se încinge o tigaie, apoi se toarnă ulei într-un strat de 5mm. Când uleiul e fierbinte (dacă arunci în el un cubuleţ de pâine, începe să sfârâie), se adaugă papanaşii (dacă tigaia nu este foarte largă, se vor prăji în două serii). Se prăjesc pe o parte şi, când devin brun-aurii (după aproximativ 1 minut), se întorc pe cealaltă parte. Când se rumeneşte şi cealaltă parte, se scot pe o farfurie tapetată cu şerveţele sau cu hârtie absorbantă, ca să înlăturaţi excesul de grăsime.

  • 3. Se amestecă smântâna cu seminţele scoase din păstaia de vanilie. Papanaşii se servesc calzi, cu smântâna vanilată şi cu dulceaţa preferată.
  • Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu