sâmbătă, 25 iunie 2011

Pui fraged la ceaun


O masă colorată. Pulpele sunt atât de fragede încât se topesc în gură, dau un plus de savoare sosului şi costă mai puţin decât pieptul de pui.

Ingrediente

 
1 lingură ulei de măsline
o ceapă, mărunţită
500g de pulpe dezosate, fără pieliţă
300g de cartofi noi mici
425ml de supă de legume
350g de inflorescenţe mici de broccoli
350g de verdeaţă, tocată
140g mazăre fină
o legătură de ceapă verde, mărunţită
2 linguri de sos pesto

  • 1. Se încinge uleiul într-un ceaun. Se adaugă ceapa şi se căleşte 5 minute până se înmoaie, se adaugă puiul şi se prăjeşte până prinde puţină culoare. Se adaugă cartofii, supa şi piper negru proaspăt din belşug; se aduce la punctul de fierbere. Se acoperă şi se lasă la înăbuşit 30 de minute până ce cartofii se înmoaie şi puiul este gata. În acest moment amestecul poate fi congelat.

  • 2. Se adaugă broccoli, verdeţurile, mazărea şi ceapa verde, se amestecă bine şi se lasă în continuare la fiert. Se acoperă şi se lasă încă 5 minute, după care se adaugă sosul pesto.
  • Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu