sâmbătă, 25 iunie 2011

Pâine cu brânză şi usturoi


Această pâine merge într-o sumedenie de combinaţii: cu chilli con carne, cu supe, salate sau grătare. O poţi transforma în pizza adăugând şuncă sau ton şi câteva roşii tăiate felii înainte să pui brânza.

Ingrediente

 
500g de făină

1 plic de drojdie

1 linguriţă de sare

2 lingură ulei de măsline

1 lingură de miere lichidă

2 căţei de usturoi, zdrobiţi

25g de unt moale

100g de cedar sau caşcaval, dat prin răzătoare

1 mână de funze de cimbru
  • 1. Se măsoară pe rând făina, drojdia şi sarea şi se răstoarnă într-un bol mare. Se amestecă 300ml de apă fierbinte (cât să poţi ţine mâna), cu uleiul şi mierea într-o cană, apoi se toarnă peste compoziţia din bol amestecând continuu până când se obţine o cocă moale.

  • 2. Se aşază coca pe o suprafaţă presărată cu făină şi se frământă 5 minute până când nu se mai simte lipicioasă, presărând făină suplimentară dacă este cazul. Se întinde coca astfel încât să încapă în tavă.

  • 3. Se amestecă usturoiul cu untul şi se aşază deasupra aluatului. Se presară cu brânza şi cimbrul. Se acoperă cu folie alimentară unsă cu puţin ulei şi se lasă la crescut într-un loc cald 40 de minute.

  • 4. Se încălzeşte cuptorul la 200º C/gaz 6. Se scoate folia alimentară şi se dă pâinea la cuptor 30 de minute, până când creşte şi devine aurie. Se lasă la răcit 10 minute, se taie în 12 bucăţi şi se serveşte.
  • Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu