Uşor. Foarte sănătos. Asigură 1/5 din necesarul zilnic, Sursă bună de omega 3, sănătos pentru inimă
Ingrediente
400g de spaghete
1 lingură ulei de măsline
2 căţei de usturoi pisaţi
1 praf fulgi de chilli
225g de roşii tocate de la conservă
2 conserve x 95g de sardine fără piele şi oase, în sos tomat
100g de măsline negre fără sâmburi, tocate mare
1 lingură de capere scurse
1 mână de pătrunjel tocat
1. Se fierb spaghetele într-o cratiţă mare cu apă clocotită, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Între timp, se prepară sosul. Se încălzeşte uleiul într-o cratiţă de mărime medie şi se prăjeşte usturoiul 1 minut. Se adaugă fulgii de chilli, roşiile şi sardinele, mărunţindu-le uşor cu o lingură de lemn. Se lasă să se încălzească 2-3 minute, apoi se adaugă măslinele, caperele şi cea mai mare parte din pătrunjel. Se amestecă bine.
2. Se scurg pastele, păstrând câteva linguri de apă în care au fiert. Se pun pastele în sos, amestecând bine, adăugând şi apa păstrată, în cazul în care sosul este prea gros. Se împart în patru boluri şi se presară pătrunjelul rămas.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu