Ouăle fierte în sos de smântână sunt o variaţiune pe aceeaşi temă, mai elegantă şi cu un gust mai complex. Dacă nu-ţi place brânza de capră, foloseşte alt tip de brânză grasă, care se va topi imediat la cuptor. Şi nu uita de grisine, mai ales dacă ai invitaţi la brunch.
2 ouă
1 linguriţă de unt
4 linguri de smântână nefermentată (frişcă lichidă)
2 linguri cu vârf de brânză de capră tare, rasă
3 fire de pătrunjel, tocate
sare, piper, proaspăt râşnit
grisine, pentru servit
1. Se încinge cuptorul la 200º C. În două vase mici, termorezistente (ramekins), se pun câte jumătate de linguriţă de unt şi două linguri de smântână. Se dau la cuptor câteva minute, până începe să fiarbă smântâna.
2. Se scot din cuptor şi se sparge, în fiecare vas, câte un ou (cu grijă, pentru că smântâna se va umfla şi va stropi). Se asezonează cu sare şi piper. Se amestecă brânza cu pătrunjelul şi se pune câte o lingură de amestec în fiecare vas, în jurul gălbenuşului.
3. Se dau vasele la cuptor pentru aproximativ 3 minute, timp în care brânza se va topi şi albuşul se va întări, dar gălbenuşul va rămâne lichid. Se servesc, cât sunt calde, cu grisine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu