sâmbătă, 25 iunie 2011

Minipizza cu chorizo şi cartofi


Ingrediente

 
3 cartofi de dimensiune medie-mare, tăiaţi foarte subţire
4 tortilla din făină integrală
6 linguri de smântână grasă
½ ceapă, tăiată subţire
8 felii subţiri de chorizo (sau alt cârnat condimentat), tăiate mărunt
25g de brânză Cheddar, rasă
3 roşii, tăiate în bucăţi mari
2 linguriţe de dressing cu oţet (sos vinaigrette)
25g de rucola
  • 1. Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Într-o cratiţă mică se fierbe apă, apoi se aşază în ea feliile de cartofi şi se lasă 2 minute până ce sunt aproape făcuţi. Se scurg bine, apoi se aşază pe un şervet de bucătărie ca să se usuce.

  • 2. Se aşază tortilla în tăvi de copt. Se asezonează smântâna, apoi se ung cu ea tortilla. Deasupra se aşază feliile de cartofi, ceapa şi chorizo, apoi se presară brânză rasă.

  • 3. Se coc 8 minute până când devin crocante şi aurii. Între timp, se amestecă roşiile cu dressing şi ½ linguriţă de piper proaspăt măcinat, apoi se combină cu rucola. Se aşază un sfert din salată în mijlocul fiecărei tortilla şi se serveşte.
  • Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu