Ingrediente
3 cartofi de dimensiune medie-mare, tăiaţi foarte subţire
4 tortilla din făină integrală
6 linguri de smântână grasă
½ ceapă, tăiată subţire
8 felii subţiri de chorizo (sau alt cârnat condimentat), tăiate mărunt
25g de brânză Cheddar, rasă
3 roşii, tăiate în bucăţi mari
2 linguriţe de dressing cu oţet (sos vinaigrette)
25g de rucola
1. Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Într-o cratiţă mică se fierbe apă, apoi se aşază în ea feliile de cartofi şi se lasă 2 minute până ce sunt aproape făcuţi. Se scurg bine, apoi se aşază pe un şervet de bucătărie ca să se usuce.
2. Se aşază tortilla în tăvi de copt. Se asezonează smântâna, apoi se ung cu ea tortilla. Deasupra se aşază feliile de cartofi, ceapa şi chorizo, apoi se presară brânză rasă.
3. Se coc 8 minute până când devin crocante şi aurii. Între timp, se amestecă roşiile cu dressing şi ½ linguriţă de piper proaspăt măcinat, apoi se combină cu rucola. Se aşază un sfert din salată în mijlocul fiecărei tortilla şi se serveşte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu