sâmbătă, 25 iunie 2011

Paste cu vinete coapte, roşii şi busuioc


Fel vegetarian în culori de toamnă. Bogate în fibre, o excelentă sursă de vitamina C, asigură a 2/5 din necesarul zilnic

Ingrediente

 
1 vânătă mare, tăiată bucăţi
2 linguri ulei de măsline
2 căţei de usturoi mari, nedecojiţi
300g de roşii cherry
1 lingură de oţet balsamic
1 linguriţă de zahăr tos
1 mână frunze de busuioc, plus câteva pentru ornat
250g de paste (penne sau fusilli)
  • 1. Încingeţi cuptorul la 220° C/gaz 7. Aşezaţi bucăţile de vânătă, uleiul de măsline şi căţeii de usturoi întregi într-o tavă de copt; asezonaţi cu sare şi piper. Daţi la cuptor 10 minute, adăugaţi roşiile, oţetul şi zahărul şi mai lăsaţi cinci minute. Între timp pregătiţi pastele şi lăsaţi-le la scurs.

  • 2. Când legumele se înmoaie, scoateţi căţeii de usturoi, tăiaţi capătul şi stoarceţi usturoiul copt într-un bol şi bateţi-l cu o furculiţă. Pasta rezultată adăugaţi-o în legume împreună cu frunzele de busuioc – zdrobind majoritatea roşiilor în acest timp. Adăugaţi pastele fierte, amestecaţi totul, împărţiţi în două boluri, apoi presăraţi alte câteva frunze de busuioc înainte de a servi.
  • Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu