Ingrediente
2 linguri ulei de măsline
2 căţei de usturoi, tocaţi
2 x 400g de roşii tăiate din conservă
un vârf de pudră de chilli
400g de spaghete, rupte în bucăţi
1 mână de frunze de busuioc, plus câteva extra
250g de mozzarella, tăiată felii
50g de parmezan ras
1. Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se încinge uleiul într-o tigaie mare, se adaugă usturoiul şi se prăjeşte 1 minut. Se adaugă roşiile, chilli şi se asezonează; se lasă să fiarbă 10 minute.
2. Între timp, se fierb spaghetele, apoi se scurg. Se amestecă spaghetele cu sosul de roşii şi busuiocul, apoi se aşază jumătate din ele într-un vas mare termorezistent. Se aranjează jumătate din mozzarella deasupra şi se presară jumătate din parmezan. Se mai aşază un strat, la fel, apoi se dă la cuptor 15-20 de minute până se rumeneşte uşor. Se presară puţin busuioc şi se serveşte cu o salată verde mare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu