sâmbătă, 25 iunie 2011

Pâine cu brânză, rozmarin şi cartofi

Prepararea unei pâini din aluat de scones este o alternativă rapidă la reţeta clasică cu drojdie. Poţi adăuga bacon sau şuncă dacă nu eşti vegetarian.

 

Ingrediente

 
2 linguri de ulei de măsline
2 căţei de usturoi, tăiaţi mărunt
250g cartofi fierţi, tăiaţi felii
1 linguriţă de rozmarin tăiat, plus extra câteva fire mici
50g parmezan ras
85g Gruyère, jumătate rasă, jumătate tăiată bucăţele

Ingredientele pentru aluatul de Scones:
350g făină cu agent de creştere,
plus extra pentru întins aluatul
¼ linguriţă de sare
1 linguriţă praf de copt
85g de unt rece, tăiat cubuleţe
150g de iaurt gras
4 linguri de lapte integral
  • 1. Se încinge uleiul într-o cratiţă de dimensiune medie, apoi se prăjeşte uşor usturoiul 10 minute, până se înmoaie fără să îşi schimbe culoarea. Se dă deoparte. Se încinge cuptorul la 220° C/gaz 7.

  • 2. Se amestecă ingredientele solide din reţeta pentru scones, apoi se adaugă cele lichide, ca în reţeta de bază. Se răstoarnă aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină, se frământă uşor cu mâinile date prin făină, apoi se întinde până se formează un dreptunghi mare. Se presară cartofii, rozmarinul tăiat, usturoiul, se adaugă puţin din uleiul folosit la prăjit şi cea mai mare parte din brânză. Se frământă de câteva ori şi i se dă o formă rotundă. Se aşază într-o tavă de copt presărată cu făină.

  • 3. Se presară deasupra brânza rămasă, firele de rozmarin şi la final se stropeşte cu uleiul rămas. Se coace pâinea 25 de minute, până creşte, devine aurie şi crocantă pe margini. Este foarte bună dacă o mănânci caldă.
  • Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu