sâmbătă, 25 iunie 2011

Salată cu ficăţei de pui calzi


Uşor. Foarte sănătos. Sursă bună de fier, acid folic şi vitamina C, asigură 1/5 din necesarul zilnic, concentraţie scăzută de grăsimi

Ingrediente

 
140g de fasole verde
200g ficăţei de pui, curăţaţi
½ lingură ulei de măsline
½ lingură rozmarin tocat, proaspăt sau uscat
1 andivă sau salată mică verde, cu frunzele separate
100g de năsturel
3 linguri de oţet balsamic
pâine crocantă cu cereale, pentru servit
  • 1. Se fierbe fasolea într-o cratiţă cu apă clocotită timp de 3 minute, se scurge şi se păstrează caldă. Între timp, se amestecă ficăţeii, uleiul de măsline şi rozmarinul. Se încălzeşte o tigaie nonaderentă mare şi se prăjesc ficăţeii pe foc mare timp de 5-6 minute, până sunt bine rumeniţi şi pătrunşi – ar trebui totuşi să rămână puţin roz în mijloc.

  • 2. Se aranjează fasolea pe farfurii mari, împreună cu frunze de salată şi năsturel. Se adaugă oţet în tigaie, se lasă să fiarbă câteva secunde, apoi se pun ficăţeii cu lingura peste salată. Se servesc cu pâine.
  • Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu