Un mic dejun simplu şi delicios
Ingrediente
2 felii de pâine de secară densă (pumpernickel)
2 ouă
1 linguriţă de unt
3 fire de mărar, tocat
2 felii de somon afumat
½ lămâie verde
sare, piper, după gust
1. Se amestecă ouăle, mărarul, sarea şi piperul. Se încinge o tigaie nonaderentă, se topeşte untul, apoi se adaugă ouăle. Cu o lingură de lemn, se amestecă până când se coagulează (e bine ca partea superioară să fie un pic vâscoasă, pentru că ouăle continuă să se „gătească" şi după ce scoţi omleta din tigaie; dacă o prăjeşti prea mult, omleta devine uscată). Se pune omleta pe o farfurie, apoi se taie în două.
2. Pe fiecare felie de pâine se pune mai întâi jumătate de omletă, apoi se adaugă felia de somon şi se stoarce deasupra lămâie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu