Arome mediteraneene. Dacă asezonaţi carnea cu sare de mare înainte de a aşeza sardinele pe grătar, peştele nu se va lipi .
Ingrediente
sucul de la o lămâie
o mână de pătrunjel, o jumătate alegeţi frunzele, cealaltă jumătate mărunţită
1 căţel de usturoi tăiat fin
1 bulb de fenicul
50g seminţe de pin prăjite
50g de stafide
o mână de măsline verzi mărunţite
3 linguri de ulei
4 sardine mari, curăţate de solzi şi măruntaie
1. Se amestecă sucul de lămâie, pătrunjelul mărunţit şi usturoiul şi se lasă deoparte. Se taie coada bulbului de fenicul, se culeg firele (similare cu cele de mărar) şi se lasă deoparte. Se taie bulbul felii subţiri. Se amestecă toate ingredientele pentru salată cu vinegreta.
2. Pentru sardine se înfierbântă grătarul. Se asezonează cu sare de mare şi se ţin pe grătar 2-3 minute pe fiecare parte până ce ochii devin albi. Se presară totul cu frunzele de pătrunjel, ulei de măsline şi se serveşte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu