"Ne scapa mereu cate ceva in viata, de aceea trebuie sa ne nastem mereu..." Marin Sorescu

Etichete
- Calatorii de-a lungul si de-a latul lumii... (7)
- Culinar - mic dejun sarat (20)
- Culinar - placinte si alte aluaturi (22)
- Culinar - prajituri si torturi (19)
- Culinar - retete arabesti (14)
- Culinar - retete cu carne de vita (21)
- Culinar - retete cu peste (34)
- Culinar - retete de salata (37)
- Culinar - Reţete mediteraneene (51)
- Culinar -mic dejun dulce (6)
- Fotografie (3)
- Ganduri de zi cu zi... (2)
- Hituri romanesti ale anilor 2000 (20)
- Liban (1)
- Muzica - feng shui (13)
- muzica anii 50-60 (22)
- Muzica instrumentala (13)
- Muzica mexicana (3)
- Muzica romaneasca mai noua si mai veche (30)
- Muzica sufletului meu.... (89)
- Muzica veche (42)

vineri, 15 iulie 2011
Treccia ripiena sarata
500 gr faina
35 gr zahar
50 gr unt
15 gr sare
20 gr drojdie proaspata
250 gr apa
sos de rosii
mezeluri feliat
felii branza topita
1 galbenus
Se dizolva drojdia cu o lingurita de zahar si cu putina apa calduta. Varsam drojdia peste faina, adaugam untul la temperatura camerei, restul de zaharul, sarea si restul de apa. Dupa 5 minute de framantat punem aluatul intr-un bol acoperit si il punem pentru o ora intr-un loc caldut Intindem aluatul. Cu muchia unui cutit impartim in trei foaia dar fara sa o taiem. Taiem partile exterioare in fasii egale si nu prea groase. Ungem partea centrala cu sos de rosii, si asezam apoi alternativ felii de mezel si branza topita. Se impletesc fasiutele. Ungem cu galbenus amestecat cu un strop de lapte si o dam la cuptor pt 30 minute la 200 grade.
Boccelute cu pastrama de curcan si ciuperci
Aluat:
500 gr faina
200 ml apa calduta
1 plic drojdie
sare
Umplutura:
100 gr cascaval
1 cutie ciuperci
250 gr pastrama de curcan
patrunjel
condimente
Altele:
1 ou
mac
Se framanta aluatul si se lasa la dospit. Intre timp se pregateste umplutura. Cascavalul si pastrama se dau prin razatoare. Se toaca ciupercile si patrunjelul. Se amesteca toate si se condimenteaza.
Se intinde aluatul si se decupeaza forme rotunde mai mari. Se pune in mijloc umplutura si se impacheteaza, ridicand si presand marginile. Se ung boccelutele cu ou si se presara cu mac.
Se coc aproximativ 25-30 de minute, pana se rumenesc.
500 gr faina
200 ml apa calduta
1 plic drojdie
sare
Umplutura:
100 gr cascaval
1 cutie ciuperci
250 gr pastrama de curcan
patrunjel
condimente
Altele:
1 ou
mac
Se framanta aluatul si se lasa la dospit. Intre timp se pregateste umplutura. Cascavalul si pastrama se dau prin razatoare. Se toaca ciupercile si patrunjelul. Se amesteca toate si se condimenteaza.
Se intinde aluatul si se decupeaza forme rotunde mai mari. Se pune in mijloc umplutura si se impacheteaza, ridicand si presand marginile. Se ung boccelutele cu ou si se presara cu mac.
Se coc aproximativ 25-30 de minute, pana se rumenesc.
Placinta cu ciuperci
Aluat:
500 gr faina
330 ml lapte
1 plic garant pentru aluaturi dospite
3 linguri ulei
sare
Umplutura:
2 cutii cu ciuperci
1 ceapa
1 ardei
sare, piper, boia
3 oua
marar
Topping:
1 ou
1 pahar de iaurt
Se framanta aluatul si se lasa la dospit.
Intre timp se prepara umplutura. Se caleste ceapa, se adauga ardeiul tocat, apoi ciupercile. Se condimenteaza si se adauga mararul tocat. Se lasa sa se raceasca apoi se adauga ouale batute.
Se imparte aluatul in trei si se intind foi dreptunghiulare subtiri. Se aseaza umplutura pe jumatate si se acopera cu cealalta jumatate. Se aseaza in tava, pe hartie de copt, incretind un pic sa incapa toate trei. Turnam deasupra iaurtul amestecat cu ou si dam la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.
Se lasa sa se raceasca apoi se taie patratele. Merge super bine cu iaurt ;)
500 gr faina
330 ml lapte
1 plic garant pentru aluaturi dospite
3 linguri ulei
sare
Umplutura:
2 cutii cu ciuperci
1 ceapa
1 ardei
sare, piper, boia
3 oua
marar
Topping:
1 ou
1 pahar de iaurt
Se framanta aluatul si se lasa la dospit.
Intre timp se prepara umplutura. Se caleste ceapa, se adauga ardeiul tocat, apoi ciupercile. Se condimenteaza si se adauga mararul tocat. Se lasa sa se raceasca apoi se adauga ouale batute.
Se imparte aluatul in trei si se intind foi dreptunghiulare subtiri. Se aseaza umplutura pe jumatate si se acopera cu cealalta jumatate. Se aseaza in tava, pe hartie de copt, incretind un pic sa incapa toate trei. Turnam deasupra iaurtul amestecat cu ou si dam la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.
Se lasa sa se raceasca apoi se taie patratele. Merge super bine cu iaurt ;)
Placinta cu varza acra si cartofi
Ingrediente:
300 gr faina
1 plic drojdie uscata
1 ou
5 linguri ulei
aprox 150 ml lapte
4 cartofi
1 ceapa
250 gr varza acra
sare, piper
Se framanta aluatul si se lasa la dospit.
Cartofii se fierb, se dau pe razatoare, se sareaza si se calesc in putin ulei cu ceapa data si ea pe razatoare.
Varza acra se caleste in putin ulei si se condimenteaza cu piper.
Se intinde aluatul in tava si se aseaza deasupra cartofii si varza.
Se da placinta la cuptor pana se rumeneste.
Tarta cu rosii, masline si ciuperci
Aluat:
250 gr faina
100 gr unt rece
100 ml apa
sare
Umplutura:
3 linguri smantana
2 oua
1 rosie
6 ciuperci
1/2 ceapa rosie
masline negre
cascaval
condimente
Se framanta un aluat care se lasa la rece pentru o ora. Rosiile se taie felii, ceapa rondele, ciupercile se curata si se taie feliute. Se bat ouale si se adauga smantana. Aluatul se intinde intr-o forma de tarta, ridicat pe margini. Se aseaza rondelele de ceapa, rosiile, ciupercile si maslinele. Se condimenteaza. Se toarna peste compozitia de ou si smantana. Se presara deasupra cascaval ras. Se coace 40 de minute la 180C
Abonați-vă la:
Postări (Atom)