Cei mai buni ardei copţi sunt întotdeauna cei care sunt lăsaţi să stea în suc propriu o vreme – chiar peste noapte – până când se înmoaie complet şi aromele se îmbină perfect. O pâine cu coajă crocantă sau focaccia şi o salată sunt tot ceea ce îţi mai trebuie; sau îi poţi servi ca garnitură la aproape orice.
Ingrediente
4 ardei roşii, tăiaţi pe jumătate şi curăţaţi
50g de anşoa în ulei, scurşi
8 roşii mici, tăiate pe jumătate
2 căţei de usturoi, tăiaţi fin
2 fire de rozmarin
2 linguri ulei de măsline
1. Se încinge cuptorul la 160 °C. Se aşază ardeii într-o tavă mare de copt, se stropesc cu puţin ulei de la anşoa, apoi se întorc cu partea tăiată în sus. Se coc 40 de minute, până se înmoaie, dar nu se scofâlcesc.
2. Se taie pe lung opt bucăţi de anşoa. Se aşază două jumătăţi de roşie, câteva bucăţele de usturoi, câteva frunze de rozmarin şi două bucăţi de anşoa în fiecare jumătate de ardei. Se stropesc cu ulei de măsline, apoi se dau din nou la cuptor 30 de minute până când se înmoaie roşiile şi ardeii şi se umplu cu un suc extrem de gustos. Se lasă să se răcească puţin şi se servesc calzi sau la temperatura camerei
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu