sâmbătă, 25 iunie 2011

Frittata uşoară la cuptor


Ingrediente

 
½ linguriţă ulei de măsline

85g de paste fusilli sau de macaroane Pasta d’oro

1 praz sau 1 legătură de ceapă verde, tăiată

85g de porumb congelat sau din conservă

85g de mazăre congelată

1 ardei roşu, fără seminţe, tocat

2 ouă mari

150ml de lapte degresat

1 lingură frunze proaspete de cimbru

50g de brânză cedar, rasă

2 linguri de parmezan, ras fin
  • 1. Se încinge cuptorul la 190º C/gaz 5. Se unge cu uleiul de măsline un vas termorezistent de 1,2l.

  • 2. Se fierb pastele în apă cu sare într-un vas mare, 8 minute. Se adaugă toate legumele şi se mai fierb încă 2-3 minute, până când se înmoaie legumele uşor. Se scurg, apoi se pun în vas şi se amestecă bine.

  • 3. Într-o cană, se bat ouăle cu laptele şi cimbrul. Se adaugă aproape toată brânza rasă, se amestecă şi se asezonează. Se toarnă peste paste şi legume, se amestecă cu grijă şi se presară cu brânza rămasă. Se ţine la cuptor 35-40 de minute până când frittata se încheagă şi devine rumenă. Se lasă la răcit câteva minute, apoi se serveşte cu salată verde.
  • Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu