sâmbătă, 25 iunie 2011

Pui umplut cu sos pesto cremos şi roşii coapte

Totul într-o singură farfurie

Ingrediente

 
4 piepţi de pui, dezosaţi şi curăţaţi
de pieliţă
3 linguri de sos pesto făcut în casă
85g de mascarpone
4 linguri ulei de măsline
100g de pesmet, preferabil preparat din pâine veche de o zi
175g de roşii tinere pe vrej
o mână de seminţe de pin
o mână frunze de busuioc
  • 1. Se încinge cuptorul la 200ºC. Cu ajutorul unui cuţit mic ascuţit, se crestează în lung fiecare piept de pui astfel încât să obţineţi un buzunar. Se amestecă sosul pesto şi brânza mascarpone, apoi se umple cu grijă cu câte un sfert din amestec fiecare piept de pui şi se netezeşte crestătura pentru a o închide.

  • 2. Se ung piepţii cu puţin ulei, aprox. o linguriţă de fiecare, şi se condimentează din belşug. Se aşază pesmetul pe o farfurie mare şi se asezonează. Se tăvăleşte fiecare piept prin amestecul de pesmet. Se aşază apoi pe o tavă puţin adâncă, unsă în prealabil cu puţin ulei, alături de roşii (acestea nu se desprind de pe vrej). Se stropeşte cu restul de ulei.

  • 3. Se lasă la cuptor pentru 20-25 de minute până ce puiul se pătrunde şi se rumeneşte. Se presară cu seminţele de pin şi se mai lasă la cuptor pentru încă 2 minute. Se asezonează cu frunzele de busuioc şi se serveşte alături de cartofi noi sau pâine crocantă.
  • Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu