sâmbătă, 25 iunie 2011

Ştrudel cu morcovi şi feta


Un ştrudel altfel, cum nu găseşti în cofetării.

Ingrediente

400g foi de plăcintă

125g de unt

5 morcovi mari

60g amestec de fistic şi condimente
200g de brânză feta
  • 1. Se topesc 100g de unt într-o crăticioară. Se cojesc şi se rad morcovii, apoi se înăbuşă într-un cub de unt (aproximativ 25g) şi jumătate de cană de apă, amestecând din când în când. După ce apa s-a evaporat şi morcovii s-au înmuiat (cam 10 minute), se lasă la răcit.

  • 2. Se încinge cuptorul la 190º C. Se desfac foile de plăcintă şi se acoperă cu un prosop umed (altfel se pot usca şi rupe). Pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, se aşază prima foaie, se unge cu unt topit şi se presară cu amestecul de fistic. Apoi se aşază a doua foaie peste, se unge şi ea cu unt şi se presară cu fistic. Se procedează la fel şi cu restul de foi.

  • 3. Se toarnă morcovul la 2cm de una dintre laturile lungi ale dreptunghiului de foi şi se nivelează cu o lingură. Deasupra, se fărâmiţează brânza.

  • 4. Se rulează ştrudelul, ca o ţigară, şi se strâng bine capetele. Se unge cu restul de unt şi se dă la cuptor 30-40 de minute, până devine rumen.
  • Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu