Un ştrudel altfel, cum nu găseşti în cofetării.
Ingrediente
400g foi de plăcintă
125g de unt
5 morcovi mari
60g amestec de fistic şi condimente
200g de brânză feta
1. Se topesc 100g de unt într-o crăticioară. Se cojesc şi se rad morcovii, apoi se înăbuşă într-un cub de unt (aproximativ 25g) şi jumătate de cană de apă, amestecând din când în când. După ce apa s-a evaporat şi morcovii s-au înmuiat (cam 10 minute), se lasă la răcit.
2. Se încinge cuptorul la 190º C. Se desfac foile de plăcintă şi se acoperă cu un prosop umed (altfel se pot usca şi rupe). Pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, se aşază prima foaie, se unge cu unt topit şi se presară cu amestecul de fistic. Apoi se aşază a doua foaie peste, se unge şi ea cu unt şi se presară cu fistic. Se procedează la fel şi cu restul de foi.
3. Se toarnă morcovul la 2cm de una dintre laturile lungi ale dreptunghiului de foi şi se nivelează cu o lingură. Deasupra, se fărâmiţează brânza.
4. Se rulează ştrudelul, ca o ţigară, şi se strâng bine capetele. Se unge cu restul de unt şi se dă la cuptor 30-40 de minute, până devine rumen.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu