O excelentă sursă de vitamina C
Ingrediente
1kg de cartofi noi
o mână de capere mici
2 mâini de măsline negre, curăţate de sâmburi
1 lingură de frunze de cimbru
o legătură mică de rozmarin, ruptă în bucăţele
6 linguri ulei de măsline extravirgin
1 lingură de oţet din vin alb
1. Se încinge cuptorul la 220º C/gaz 9. Se fierb cartofii până se înmoaie, aprox. 12 minute. Se scurg, se înjumătăţesc şi se răstoarnă într-un bol. Se adaugă caperele, măslinele şi ierburile, apoi se stropesc cu cea mai mare parte parte din ulei şi se asezonează. Se amestecă, zdrobind uşor cartofii.
2. Se tapetează o formă de copt cu hârtie pergament, având grijă să lăsaţi o porţiune de foaie atârnând pe margini. Se răstoarnă amestecul de cartofi în formă şi se presează. Se amestecă oţetul cu restul de ulei, se stropeşte peste cartofi şi se dă totul la cuptor pentru 40 de minute, până se rumeşte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu