sâmbătă, 25 iunie 2011

Şuncă în stil florentin

Ingrediente

100g frunze de spanac pitic
4 felii de şuncă
4 ouă
4 linguri de smântână lichidă
50g de brânză Gruyère sau Emmental


  • 1. Se răstoarnă spanacul într-o sită mare şi se aşază în chiuvetă. Se toarnă peste spanac apă fiartă, până când se înmoaie toate frunzele. Se scutură bine, până se scurge toată apa.




  • 2. Se încinge cuptorul (preferabil pe funcţia grill). În două vase termorezistente se aşază câte două felii subţiri de şuncă. Nu îţi face griji dacă sunt prea lungi şi atârnă în afara vasului. Se aşază spanacul în mod egal deasupra feliilor de şuncă şi se asezonează. Deasupra se sparg ouăle şi, peste ele, se toarnă smântâna. Se presară peste ele, în mod egal, brânza şi se lasă la cuptor 10-12 minute sau până când brânza devine aurie. Se serveşte cu felii de pâine ciabatta.
  • Un comentariu:

    1. Cam copy/paste, atat reteta, cat si poza. De drpturi de ator ai auzit? http://www.goodfood.ro/reteta/sunca-in-stil-florentin-849.html

      RăspundețiȘtergere