Oţetul balsamic din această reţetă nu oferă doar o aromă bogată, ci ajută şi la frăgezirea cărnii.
Ingrediente
4 piepţi de pui fără piele, dezosaţi
2 linguri ulei de măsline
3 linguri de oţet balsamic 150ml suc proaspăt de portocale
150ml supă de pui
2 linguriţe frunze de rozmarin proaspăt, mărunţit
1 lingură zahăr brun
un cubuleţ de unt
felii de portocală şi tulpini de rozmarin proaspăt, pentru decorat
orez fiert şi salată verde, pentru servit
1. Se aşază puiul între fâşii de folie alimentară şi se bate uşor cu o tigaie. Se scoate din folie şi se dă pe ambele părţi cu piper. Se încinge uleiul într-o tigaie, la foc mediu, apoi se prăjeşte puiul 5 minute, întorcându-l la jumătatea timpului.
2. Se presară 2 linguri de oţet balsamic KALAMATA PAPADIMITRIOU peste pui, se adaugă sucul de portocale şi supa, rozmarinul şi sare. Se aduce la punctul de fierbere, se dă focul mai mic şi se lasă să fiarbă 5 minute până se înmoaie, stropind din când în când puiul cu sosul din tigaie şi întorcându-l la jumătatea timpului.
3. Se adaugă zahărul, untul şi restul oţetului balsamic şi se amestecă, apoi se mai lasă pe foc până se reduce şi se îngroaşă sosul.
4. Se aşază puiul într-o farfurie pentru servit, se stropeşte cu sos şi se decorează cu portocală şi rozmarin. Se serveşte cu orez şi salată verde proaspătă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu