Acest orez fin şi delicios înglobează tot ce este mai bun din frăgezimea verii. Este o modalitate excelentă de a-i convinge pe copii să mănânce legume, mai ales dacă îl presari cu brânză rasă. Conţinut ridicat de fibre; o excelentă sursă de acid folic; asigură 3/5 din necesarul zilnic; conţinut redus de grăsimi
Ingrediente
1 lingură ulei de măsline
1 ceapă, tocată fin
2 căţei de usturoi, tocaţi fin
3 roşii coapte, tocate grosier
350g de carnaroli sau alt tip de orez pentru risotto
1 linguriţă de rozmarin tocat
1,5l de supă de legume fierbinte
3 dovlecei, tăiaţi cubuleţe mici
140g de mazăre, proaspătă sau congelată
o mână bună de busuioc
1. Încingeţi uleiul într-o tigaie. Căliţi 5 minute ceapa şi usturoiul, până când ceapa se înmoaie. Adăugaţi roşiile şi mai lăsaţi pe foc încă 3-4 minute, până când se înmoaie şi acestea, apoi adăugaţi orezul şi rozmarinul.
2. Adăugaţi jumătate din cantitatea de supă şi lăsaţi să fiarbă 10 minute sau până când lichidul s-a evaporat, amestecând continuu. Adăugaţi restul de supă şi mai lăsaţi pe foc încă 5 minute.
3. Adăugaţi dovleceii şi mazărea şi lăsaţi la fiert aprox. 5 minute, amestecând până ce orezul s-a înmuiat, dar amestecul are încă o consistenţă de sos mai gros. În această etapă, compoziţia poate fi congelată până la 1 lună. Asezonaţi cu piper negru, apoi adăugaţi busuiocul şi amestecaţi până când se înmoaie. Serviţi imediat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu