1 linguriţă de scorţişoară măcinată
1 linguriţă de nucşoară măcinată
3 linguri de zahăr brun
4 linguri de unt moale
1 măr, decojit şi tăiat mărunt
85g stafide
INGREDIENTELE PENTRU ALUATUL DE SCONES
350g făină cu agent de creştere,
plus extra pentru întins aluatul
¼ linguriţă de sare
1 linguriţă praf de copt
85g de unt rece, tăiat cubuleţe
4 linguri de zahăr brun
150g de iaurt gras
4 linguri de lapte integral
1 linguriţă extract de vanilie
1 ou bătut cu 1 lingură de lapte, pentru uns
1. Se amestecă o jumătate de linguriţă din fiecare condiment cu două linguri de zahăr şi untul, apoi se adaugă mărul şi stafidele. Se amestecă făina cu condimentele rămase, apoi se urmează reţeta de bază pentru scones încă de la pasul 1. Să dă la cuptorul setat la 220° C/gaz 7 o tavă de copt.
2. Se răstoarnă aluatul pe o suprafaţă pudrată cu făină, apoi se întinde o foaie cu dimensiunea de 40x30cm. Se întinde untul amestecat cu fructe peste aluat, apoi se rulează pe lungime, acoperind cu grijă capetele. Rulada astfel obţinută se taie în 10 triunghiuri, care se ung cu ou. Se presară deasupra o lingură de zahăr. Se pudrează cu făină tava de copt, apoi se aşază în ea portofelele şi se coc 14 minute, până cresc şi devin aurii. Se servesc calde, cu extra unt, dacă îţi place.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu