sâmbătă, 25 iunie 2011

Ricotta coaptă cu parmezan şi salată de roşii, măsline şi busuioc


Ingrediente

 
3x250g cutii de ricotta
2 ouă
100g parmezan, ras fin
4 roşii mari – dacă sunt de culori diferite, vor arăta minunat
1 mână de măsline negre de calitate, fără sâmburi
2 linguri ulei de măsline
1 lingură ulei de măsline extravirgin
1 lingură de oţet din vin roşu
¼ linguriţă de zahăr tos
1 căţel de usturoi, zdrobit
1 legătură mică de busuioc, doar frunzele
  • 1. Se încinge cuptorul la 200º C. Se bat ouăle cu ricotta, se adaugă cea mai mare parte din parmezan, apoi se asezonează după gust. Se întinde hârtie de copt într-o formă de copt cozonac de 900g, apoi se răstoarnă amestecul de ricotta în formă. Se nivelează partea de deasupra şi se presară ce a mai rămas din brânză. Se lasă la copt 35 de minute sau până se încheagă şi se face aurie. Se lasă să se răcească, apoi se scoate din formă.

  • 2. Se taie roşiile în felii groase, apoi se taie mare măslinele. Se amestecă uleiurile de măsline, oţetul, zahărul, usturoiul, măslinele şi condimentele. Chiar înainte de a servi, se taie mare câteva frunze de busuioc şi se amestecă mare parte din el cu dressingul.

  • 3. Pentru a servi, se taie ricotta şi se aşază pe farfurii. Se amestecă roşiile cu mare parte din busuioc şi puţin dressing. Se pun alături de ricotta, se stropesc cu dressing şi se presară cu busuiocul rămas.
  • Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu