Felii vesele de dovlecei. Conţinut bogat în fibre, o excelentă sursă de vitamina C, asigură 5/5 din necesarul zilnic. Cantităţile pentru această reţetă se pot dubla uşor, pentru a obţine un fel principal excelent.
Ingrediente
6 linguri ulei de măsline, de cea mai bună calitate
4 dovlecei mari, feliaţi subţire (cei cu o nuanţă galbenă arată destul de bine)
5 roşii-prună coapte bine, feliate
2 vinete, feliate
1 căpăţână mare de usturoi, lăsată întreagă
rămurelele de la o legătură de rozmarin
1. Se încinge cuptorul la 200° C/ gaz 7. Se stropeşte o tigaie rotundă, termorezistentă, cu puţin ulei de măsline; apoi, de la margini către interior, se aşază legumele pe straturi alternative, în cercuri concentrice, până când ajungeţi la mijloc – unde se aşază căpăţâna de usturoi. Dacă mai rămân legume, se îndeasă în eventualele goluri lăsate pe margini. Se înfig bucheţelele de rozmarin printre legume, se stopeşte totul cu ulei de măsline din belşug, apoi se asezonează cu sare şi piper. Se dă totul la cuptor pentru 50 de minute – o oră, se stropeşte din când în când cu ulei şi se lasă până când legumele sunt moi şi uşor rumenite.
2. Se scot legumele din cuptor şi se lasă să se răcorească, apoi se scoate căpăţâna de usturoi şi se separă căţeii; li se stoarce interiorul cremos şi se presară peste legume.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu