sâmbătă, 25 iunie 2011

Păstrăv cu migdale şi ardei gras


O sursă bună de vitamina C şi de acizi Omega 3

Ingrediente

 
1 ardei gras roşu, curăţat de seminţe şi tăiat în bucăţi
2 roşii mari, tăiate grosier, sau o mână de roşii cherry, înjumătăţite
1 căţel de usturoi, mărunţit
1 lingură ulei de măsline, plus extra pentru salată
1 lingură de oţet balsamic
2 fileuri de păstrăv, de aprox. 140g fiecare
2 linguri fulgi de migdale
felii groase de lămâie şi frunze de rucola,
pentru servit
  • 1. Se încinge cuptorul la 190º C/gaz 5. Se amestecă ardeiul, roşiile, usturoiul, uleiul şi oţetul, apoi se răstoarnă într-o tavă şi se dau la cuptor timp de 20 de minute.

  • 2. Se adaugă fileurile de peşte, se presară migdalele şi se mai ţine tava la cuptor încă 10-15 minute, până când păstrăvul e copt şi migdalele sunt rumenite. Se serveşte cu felii de lămâie, care se storc peste peşte, şi cu salată din frunze de rucola.
  • Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu