sâmbătă, 25 iunie 2011

Tagliatelle cu ton, lămâie şi rucola


Ingrediente

 
300g de tagliatelle
5 linguri ulei de măsline extravirgin, plus extra pentru stropit
1 căţel de usturoi, tocat mărunt
2 conserve de 260g de ton în ulei, scurse
1 mână de rucola, plus extra pentru ornat
coaja rasă şi sucul de la o lămâie
  • 1. Pastele se pun într-o oală mare cu apă sărată şi se fierb, dar nu de tot. Între timp, se încinge uleiul într-o tigaie mare şi se prăjeşte usturoiul timp de un minut.

  • 2. Peştele scurs se pune într-un bol şi se pasează uşor cu o furculiţă; apoi se toarnă în tigaia în care e usturoiul, după care se adaugă rucola. Se asezonează cu sare şi piper, se adaugă sucul şi coaja de lămâie şi se amestecă.

  • 3. Pastele se scurg, după care se răstoarnă în tigaie. Se amestecă bine, apoi se servesc imediat, stropite cu un pic de ulei de măsline şi ornate cu frunze proaspete de rucola.
  • Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu