sâmbătă, 25 iunie 2011

Pizza tricoloră cu ulei de busuioc


Mult mai bună decât pizza cumpărată

Ingrediente

 
175g de făină pentru maşina de pâine (amestec pentru ciabatta), plus extra ca să nu se lipească aluatul
3 linguri ulei de măsline
o mână bună frunze de busuioc
1 avocado, înjumătăţit şi feliat subţire
un strop suc de lămâie
125g de mozzarella, cu conţinut scăzut de grăsime
225g de roşii, feliate şi lăsate la uscat pe un prosop de bucătărie
  • 1. Se încinge cuptorul la putere maximă, aprox. 220ºC/gaz 9. Se aşază făina într-un bol mare, se răstoarnă 125ml de apă călduţă deasupra şi o lingură ulei de măsline, apoi se amestecă până se obţine un aluat lipicios. Se frământă câteva minute, adăugând din când în când puţină făină, pentru a împiedica aluatul să se lipească. Se aşază într-un bol uns cu ulei, se acoperă cu o cârpă pentru veselă şi se lasă la loc călduţ pentru 15 minute.

  • 2. În timp ce aluatul este la crescut, se răstoană într-un blender mic restul de ulei împreună cu mare parte din busuioc, apoi se amestecă până ce frunzele sunt tocate mărunt. Se amestecă avocado cu sucul de lămâie, apoi se rupe mozzarella în bucăţi mari.

  • 3. Se întinde aluatul în formă de dreptunghi, cu dimensiunea de aprox. 25cm x 30cm, şi se aşază în tava pentru copt. Se unge cu uleiul de busuioc, se presară cu mozzarella şi felii de roşii, apoi se dă la cuptor 10-12 minute, până când devine crocant şi brânza se topeşte. Pentru servit, se presară cu felii de avocado şi restul de frunze de busuioc, se asezonează cu piper negru proaspăt şi se taie felii.
  • Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu