sâmbătă, 25 iunie 2011

Couscous cu legume la grătar şi mascarpone

Ingrediente

 
4 ardei roşii, fără seminţe şi tăiaţi felii
2 dovlecei, tăiaţi în jumătate şi apoi
în baghete groase
2 căţei de usturoi, curăţaţi şi striviţi
1 lingură ulei de măsline, plus extra pentru servit
½ linguriţă de zahăr
6 roşii, tăiate în sferturi
1 ardei iute, curăţat de seminţe şi tăiat felii subţiri
200g de couscous
400g de năut din conservă, clătit cu apă rece şi scurs
50g de mascarpone
1 mână mică de pătrunjel tocat

  • 1. Se încălzeşte cuptorul la 200º C/gaz 6 şi se pune apă la fiert într-un vas. Se pun ardeii şi dovleceii într-o tavă cu usturoiul, uleiul de măsline, zahărul, sare şi piper. Se coc în cuptor 20 de minute, apoi se adaugă roşiile şi ardeiul iute. Se lasă la cuptor 20 de minute, până iese sucul din roşii.

  • 2. Între timp, se amestecă într-un vas separat năutul cu couscous. Se toarnă deasupra 200-250ml de apă clocotită, cât să acopere tot. Se acoperă cu folie alimentară şi se lasă deoparte 10 minute. Apoi se amestecă cu o furculiţă. Se mai adaugă apă, dacă este nevoie.

  • 3. Se scot legumele din cuptor şi se amestecă cu mascarpone. Se împarte couscousul în patru farfurii, se pun deasupra legumele, se presară cu pătrunjel tocat şi ulei de măsline.
  • Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu