sâmbătă, 25 iunie 2011

Conopidă prăjită cu sos de pătrunjel

Ingrediente

 
1 conopidă mare, desfăcută în bucheţele mici
ulei de floarea-soarelui, pentru prăjit

PENTRU PANE
85g de făină obişnuită
1 lingură de amidon
125ml de apă minerală carbogazoasă
½ linguriţă seminţe de coriandru, măcinate

PENTRU SOS
1 legătură mare de pătrunjel, tocat mărunt
1 căţel de usturoi, tocat mărunt
sucul şi coaja rasă de la 1 lămâie
1 lingură de capere mici
3 linguri ulei de măsline

  • 1. Se mixează ingredientele pentru pane, apoi se lasă deoparte. Se amestecă ingredientele pentru sos şi se lasă şi acestea deoparte. Se fierbe conopida 2 minute în apă sărată, se scurge şi se clăteşte cu apă rece.

  • 2. Se încinge un strat de aproximativ 10cm de ulei de floarea-soarelui într-o cratiţă adâncă. Verifică dacă e bine încins cu o bucăţică de pâine: dacă devine aurie în 30 de secunde, este gata.

  • 3. Se scufundă conopida uscată în compoziţia de pane, se scutură excesul şi se aşază în uleiul încins. Se prăjeşte toată conopida, în tranşe, câte 3 minute fiecare tranşă. Se scoate din cratiţă şi se aşază pe o farfurie acoperită cu prosoape de bucătărie, care vor absorbi excesul de ulei. Se menţine caldă în cuptorul potrivit la foc foarte mic. Se asezonează cu sare de mare şi piper şi se serveşte cu sosul de pătrunjel.
  • Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu