sâmbătă, 25 iunie 2011

Spaghete cu fenicul, ricotta şi roşii


Ingrediente

 
3 căţei de usturoi, tăiaţi în felii
2 linguri ulei de măsline
2 bulbi mari de fenicul (sau 4 mici), tăiaţi
în felii subţiri
6 roşii prună, curăţate de seminţe, tăiate în bucăţele
frunzele de la o legătură mică de busuioc, tăiate
2 linguri de oţet balsamic Kalamata
300g de spaghete
100g de ricotta degresată
  • 1. Se încinge uleiul într-o tigaie, se adaugă usturoiul, apoi feliile de fenicul; se asezonează şi se prăjesc timp de 10 minute, până devin moi şi aurii la culoare. Roşiile, busuiocul şi oţetul se amestecă într-un bol şi se asezonează.

  • 2. Spaghetele se fierb conform indicaţiilor de pe pachet. Se scurg, se amestecă împreună cu salata de roşii şi cu feliile prăjite de fenicul. Se presară ricotta.
  • Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu