sâmbătă, 25 iunie 2011

Frittata cu somon afumat şi mărar


Dacă nu ai reuşit să mănânci la micul dejun toată frittata, poţi să iei şi la pachet pentru prânzul de la serviciu – mănâncă de data aceasta în combinaţie cu o salată de roşii proaspătă, amestecată cu câteva fire de chives.

Ingrediente

 
200g de cartofi noi, feliaţi fin

1 ceapă mică, curăţată şi tăiată fin

unt

6 ouă

70g de somon afumat, feliat

1 mână mică de mărar, tocat
  • 1. Se fierb cartofii în apă clocotită cu sare până se înmoaie, apoi se scurg bine. În timp ce se fierb cartofii, se prăjeşte ceapa într-un cub de unt până când se înmoaie bine. Se bat ouăle cu puţină sare şi puţin piper, apoi se adaugă cartofii, ceapa, somonul, mărarul şi se amestecă.

  • 2. Se încălzeşte alt cub de unt într-o tigaie nonaderentă de mărime medie. Se toarnă în tigaie amestecul cu ouă şi se lasă la prăjit câteva minute până când este făcută partea de jos.

  • 3. Se aşază frittata sub grilul din cuptor pentru a se face şi partea de sus, apoi se taie felii şi se serveşte.
  • Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu