Ingrediente
PENTRU ALUAT
300g făină
1 linguriţă drojdie instant (la plic)
1 linguriţă de sare
1 lingură ulei de măsline, plus încă puţin pentru a stropi deasupra
PENTRU SOSUL DE ROŞII
100 ml de passata
1 mână de busuioc proaspăt sau 1 linguriţă uscat
1 căţel de usturoi zdrobit
PENTRU TOPPING
un bulgăre de mozarella de 125g, tăiat felii
o mână de parmezan ras
o mână de roşii cherry tăiate pe jumătate
LA SFâRŞIT
o mână de frunze de busuioc (opţional)
Ustensile
Un bol mare şi unul mediu, lingură de lemn, prosop de bucătărie curat, sucitor, 2 foi de copt, lingură.
1. Pregătirea aluatului Puneţi făina în bolul mare, adăugaţi drojdia şi sarea şi amestecaţi. Faceţi o gaură în mijloc, turnaţi 200ml apă călduţă şi uleiul de măsline şi amestecaţi cu o lingură de lemn până ce obţineţi un aluat moale şi umed. Răsturnaţi pe o suprafaţă pe care aţi presărat făină şi frământaţi timp de cinci minute până se înmoaie. Acoperiţi cu un prosop şi daţi deoparte. Pentru un blat mai gros lăsaţi aluatul să crească. Aluatul poate fi congelat.
2. Pregătirea sosului Amestecaţi passata, busuiocul şi usturoiul zdrobit, apoi condimentaţi după gust. Lăsaţi la temperatura camerei în timp ce daţi formă aluatului.
3. Întinderea aluatului Dacă l-aţi lăsat la crescut, îl frământaţi rapid şi îl împărţiţi în două. Pe o suprafaţă presărată cu făină întindeţi coca în forma a două discuri mari, cu diametrul de 25cm, folosind sucitorul. Aluatul trebuie să fie foarte subţire, deoarece creşte în cuptor. Puneţi discurile de aluat pe două tăvi de copt presărate cu făină.
4. Pregătirea toppingului şi coacerea Încălziţi cuptorul la 220° C. Puneţi o tavă de copt cu faţa în jos în partea de sus a cuptorului. Întindeţi sosul peste aluaturi. Presăraţi brânză şi roşii, picuraţi ulei de măsline şi condimentaţi. Aşezaţi o pizza, împreună cu tava de copt pe care se află, peste tava preîncălzită. Lăsaţi la cuptor timp de 8-10 minute, până se rumeneşte. Serviţi cu ulei de măsline şi frunze de busuioc. Repetaţi procesul pentru cealaltă pizza.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu