Este o sursă bună de fier, vitamina C şi acid folic. Dacă nu eşti obişnuit cu pastele integrale, ţine cont că absorb mai mult sos, aşa că ai grijă să ai mereu la îndemână puţină apă (preferabil cea în care au fiert), ca să poţi subţia sosul.
Ingrediente
500g de spaghete integrale
500g frunze de spanac
3 linguri ulei de măsline, plus extra pentru servit
4 căţei de usturoi, taiaţi fin
2 linguri oţet de vin roşu
1 mână seminţe de pin
50g parmezan, jumătate ras, jumătate tăiat subţire
fulgi de chilli, pentru servit
1. Se fierb spaghetele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Între timp, se pune apă la fiert într-un ibric şi se aşază spanacul într-o sită. Se toarnă apa fiartă peste spanac, până se opăreşte complet (s-ar putea să ai nevoie de două ibrice cu apă), apoi se trece prin jet de apă rece şi se presează spanacul până iese toată apa din el. Se taie mare şi se lasă deoparte.
2. Se încinge uşor uleiul şi se prăjeşte usturoiul într-o tigaie mică, timp de câteva minute, până începe să se închidă la culoare, apoi se adaugă oţetul. Se lăsă să clocotească un minut, apoi se opreşte focul. Când spaghetele sunt gata, se păstrează puţin din apa de la fiert, restul se scurge. Într-un bol mare, se amestecă spaghetele, cu uleiul cu usturoi, spanacul, seminţele de pin şi parmezanul ras. Se servesc în boluri, presărate cu feliuţele de parmezan, fulgi de chilli şi stropite cu ulei de măsline.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu