Un mic dejun consisten
Ingrediente
2 cepe verzi, cu partea albă, cu „mustăţi”, tăiată
4 linguri de mazăre decongelată
1 dovlecel, cu capetele tăiate,
secţionat în jumătate
2 felii de şuncă
100g de brânză feta
4 ouă
VEI AVEA NEVOIE DE
• foarfecă pentru copii cu lamă de plastic sau un cuţit
• răzătoare
• tel
• 1 formă termorezistentă, rotundă, cu diametrul de 16cm, unsă cu ulei
1. Roagă un adult să pornească cuptorul la 180º C/gaz 4. Taie ceapa bucăţi şi pune-o într-un bol. Adaugă mazărea.
2. Rade în bol şi jumătăţile de dovlecel.
3. Taie cu foarfeca şunca, deasupra bolului.
4. Fărâmiţează şi brânza în bol.
5. Sparge ouăle într-un vas şi, dacă rămân bucăţele de coajă, adună-le cu o lingură. Bate ouăle până când gălbenuşul este amestecat cu albuşul.
6. Pune ouăle bătute în bolul cu celelalte ingrediente şi amestecă. Toarnă compoziţia în forma unsă cu ulei. Roagă un adult să o dea la cuptor timp de 30 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu