sâmbătă, 25 iunie 2011

Frittata uşoară


Un mic dejun consisten

Ingrediente

 
2 cepe verzi, cu partea albă, cu „mustăţi”, tăiată
4 linguri de mazăre decongelată
1 dovlecel, cu capetele tăiate,
secţionat în jumătate
2 felii de şuncă
100g de brânză feta
4 ouă

VEI AVEA NEVOIE DE
• foarfecă pentru copii cu lamă de plastic sau un cuţit
• răzătoare
• tel
• 1 formă termorezistentă, rotundă, cu diametrul de 16cm, unsă cu ulei
  • 1. Roagă un adult să pornească cuptorul la 180º C/gaz 4. Taie ceapa bucăţi şi pune-o într-un bol. Adaugă mazărea.

  • 2. Rade în bol şi jumătăţile de dovlecel.

  • 3. Taie cu foarfeca şunca, deasupra bolului.

  • 4. Fărâmiţează şi brânza în bol.

  • 5. Sparge ouăle într-un vas şi, dacă rămân bucăţele de coajă, adună-le cu o lingură. Bate ouăle până când gălbenuşul este amestecat cu albuşul.

  • 6. Pune ouăle bătute în bolul cu celelalte ingrediente şi amestecă. Toarnă compoziţia în forma unsă cu ulei. Roagă un adult să o dea la cuptor timp de 30 de minute.


  • Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu