luni, 27 iunie 2011

Vită stroganoff cu paste şi ierburi aromate

O reţetă ideală atât pentru o seară obişnuită cât şi pentru ocaziile speciale

Ingrediente

400g cotlet de vită, degresat
1 lingură de unt
1 lingură ulei de măsline
300g ciuperci de cultură mici
400g paste (de preferat pappardelle)
3 haşme , tocate mărunt
1 lingură făină
300ml supă de vită
1 lingură muştar Dijon
1 lingură pastă de tomate
3 linguri smântână lichidă
pătrunjel tocat
  • 1. Înainte de a începe, se ţine carnea de vită la congelator timp de 45 de minute. Se taie apoi cât de fin se poate şi se asezonează.

  • 2. Se topeşte jumătate din unt cu jumătate din ulei într-o tigaie mare antiaderentă. Se creşte intensitatea căldurii şi se rumeneşte rapid carnea. Se scoate carnea şi se lasă de o parte. Se repetă procedura şi cu ciupercile. Se fierb pastele.

  • 3. Se pune restul de unt şi restul de ulei în tigaie şi se prăjesc haşmele scurt, cât să se înmoaie. Se adaugă făina şi se amestecă timp de 1 minut, apoi se toarnă treptat supa, amestecând mereu. Se lasă să clocotească 5 minute, până se îngroaşă după care se încorporează muştarul, pasta de tomate, crème fraîche şi se asezonează. Se lasă să clocotească încă 1 minut, apoi se adaugă ciupercile şi carnea de vită.

  • 4. Se scurg pastele, se amestecă uşor cu jumătate din pătrunjel, se asezonează şi se servesc cu stroganoff-ul cremos şi cu restul de pătrunjel
  • Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu