O reţetă ideală atât pentru o seară obişnuită cât şi pentru ocaziile speciale
Ingrediente
400g cotlet de vită, degresat
1 lingură de unt
1 lingură ulei de măsline
300g ciuperci de cultură mici
400g paste (de preferat pappardelle)
3 haşme , tocate mărunt
1 lingură făină
300ml supă de vită
1 lingură muştar Dijon
1 lingură pastă de tomate
3 linguri smântână lichidă
pătrunjel tocat
1. Înainte de a începe, se ţine carnea de vită la congelator timp de 45 de minute. Se taie apoi cât de fin se poate şi se asezonează.
2. Se topeşte jumătate din unt cu jumătate din ulei într-o tigaie mare antiaderentă. Se creşte intensitatea căldurii şi se rumeneşte rapid carnea. Se scoate carnea şi se lasă de o parte. Se repetă procedura şi cu ciupercile. Se fierb pastele.
3. Se pune restul de unt şi restul de ulei în tigaie şi se prăjesc haşmele scurt, cât să se înmoaie. Se adaugă făina şi se amestecă timp de 1 minut, apoi se toarnă treptat supa, amestecând mereu. Se lasă să clocotească 5 minute, până se îngroaşă după care se încorporează muştarul, pasta de tomate, crème fraîche şi se asezonează. Se lasă să clocotească încă 1 minut, apoi se adaugă ciupercile şi carnea de vită.
4. Se scurg pastele, se amestecă uşor cu jumătate din pătrunjel, se asezonează şi se servesc cu stroganoff-ul cremos şi cu restul de pătrunjel
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu