luni, 27 iunie 2011

Halibut la cuptor cu lămâie şi garnitură de praz şi cremă de crevete

Ingrediente

 
50g unt
2 x 150-175g file de halibut
sucul unei lămâi mici
1 praz mare, tăiat julienne
50g creveţi fierţi şi curăţaţi
75-100g smântână lichidă
  • 1. Se încălzeşte cuptorul la 200°C/aer cald sau 180°/gaz 6. Se unge cu unt un vas mic termorezistent şi se presară apoi cu sare şi piper după gust.

  • 2. Se pun bucăţile de halibut în vas, cu partea cu piele în sus, şi se stropesc cu jumătate din cantitatea de suc de lămâie şi cu 5 linguri de apă. Se sărează şi se acoperă cu hârtie pergament. Se înăbuşeşte uşor pe foc mic înainte de a-l da la cuptor unde va sta 6-8 minute, până ce carnea devine uşor elastică.

  • 3. Între timp, se topeşte jumătate din untul rămas într-o tigaie mare, se adaugă prazul şi se asezonează cu sare şi piper. Se acoperă şi se căleşte la foc mediu câteva minute, până ce prazul începe să se înmoaie, amestecând din când în când. Se adaugă creveţii şi porţia de smântână şi se lasă să dea în clocot.

  • 4. Se pune amestecul de praz şi creveţi pe două farfurii şi se aşază bucăţile de halibut peste. Vasul în care s-a copt peştele se pune repede pe foc. Se aşază în vas restul de zeamă de lămâie şi de unt, amstecând mereu. Când untul s-a topit, se toarnă acest sos peste halibut şi de jur împrejurul lui.
  • Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu