Ingrediente
4 linguri sos de stridii2 linguri sos de soia
1-2 linguri de ulei vegetal
400g pulpă de vacă, tăiată de-a latul fibrei în feliuţe de ½cm
un nod de ghimbir, mărunţit
300g de varză savoy, tăiată fâşii subţiri
150g ciuperci de cultură (champignon), feliate
- 1. Se amestecă sosurile şi se dau deoparte. Se încinge un wok până scoate fum şi se adaugă o linguriţă de ulei, apoi se adaugă carnea şi se lasă până s-a rumenit pe toate părţile; se dă deoparte. Este posibil să fie nevoie să frigeţi carnea în două ture, adăugând puţin ulei înainte de a doua tură. Se scoate carnea şi se şterge tigaia cu un şervet de hârtie.
- 2. Se adaugă puţin ulei în wok. Se rumeneşte ghimbirul şi se adaugă varza şi ciupercile. Se lasă 3 minute, amestecând din când în când, apoi se adaugă carnea şi amestecul de sosuri. Se lasă 3-4 minute până ce sosul se îngroaşă şi toate ingredientele se pătrund. Se serveşte cu orez sau tăiţei de orez.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu