luni, 27 iunie 2011

File de peşte crocant cu lămâie şi rozmarin

Ingrediente

 
4 fileuri de peşte (de preferat merluciu)
frunzele tocate de la 2 fire de rozmarin sau o linguriţă de rozmarin uscat
50g de pâine (aprox. 2 felii) făcută bucăţele
coaja de la 2 lămâi, plus câteva felii pentru decor
o lingură ulei de măsline

  • 1. Se încălzeşte grătarul la foc mediu. Se aşază pe tavă fileurile cu pielea în sus şi se frig aprox. 4 minute. Între timp, se toacă fin cu ajutorul robotului de bucătărie rozmarinul, pâinea, coaja de lămâie şi condimentele.

  • 2. Se întoarce peştele pe partea cealaltă şi se presară un sfert din amestecul tocat peste fiecare file. Se stropeşte cu ulei de măsline şi se lasă la fript aprox. 4 minute, până se formează o crustă aurie, iar peştele este pătruns - carnea se va desprinde cu uşurinţă. Se serveşte alături de cartofi noi unşi cu unt şi feliuţe de lămâie.
  • Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu