Ingrediente
4 fileuri de peşte (de preferat merluciu)
frunzele tocate de la 2 fire de rozmarin sau o linguriţă de rozmarin uscat
50g de pâine (aprox. 2 felii) făcută bucăţele
coaja de la 2 lămâi, plus câteva felii pentru decor
o lingură ulei de măsline
1. Se încălzeşte grătarul la foc mediu. Se aşază pe tavă fileurile cu pielea în sus şi se frig aprox. 4 minute. Între timp, se toacă fin cu ajutorul robotului de bucătărie rozmarinul, pâinea, coaja de lămâie şi condimentele.
2. Se întoarce peştele pe partea cealaltă şi se presară un sfert din amestecul tocat peste fiecare file. Se stropeşte cu ulei de măsline şi se lasă la fript aprox. 4 minute, până se formează o crustă aurie, iar peştele este pătruns - carnea se va desprinde cu uşurinţă. Se serveşte alături de cartofi noi unşi cu unt şi feliuţe de lămâie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu