Sănătos pentru inimă; bogat în omega-3; vitamina C şi acid folic; conţinut scăzut de grăsimi. Peştele alb merge foarte bine în această reţetă, însă poţi încearcă şi cu fileuri de păstrăv sau de somon
Ingrediente
1 linguriţă ulei de măsline
2 fileuri de peşte alb, cum ar fi merluciu sau cod
85g de ardei capia copt, de la borcan, tocat
6 măsline negre, fără sâmburi
1 căţel de usturoi, zdrobit
1 lingură de maioneză
2 mâini de rucola
1. Se fierb cartofii 15 minute, până când se înmoaie. Între timp, se acoperă o tigaie grătar cu folie de aluminiu şi se unge cu puţin ulei. Se pune peştele pe folie şi se asezonează. Se coace timp de 6-8 minute, în funcţie de cât de subţire este fileul, până când carnea se rupe uşor în fâşii.
2. Se scurg cartofii, se amestecă cu ardei, măslinele, usturoiul şi maioneza. Se serveşte peştele cu rucola şi salată caldă de cartofi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu