luni, 27 iunie 2011

Peşte la grătar cu salată de cartofi, ardei capia şi măsline


Sănătos pentru inimă; bogat în omega-3; vitamina C şi acid folic; conţinut scăzut de grăsimi. Peştele alb merge foarte bine în această reţetă, însă poţi încearcă şi cu fileuri de păstrăv sau de somon

Ingrediente

 
1 linguriţă ulei de măsline
2 fileuri de peşte alb, cum ar fi merluciu sau cod
85g de ardei capia copt, de la borcan, tocat
6 măsline negre, fără sâmburi
1 căţel de usturoi, zdrobit
1 lingură de maioneză
2 mâini de rucola
  • 1. Se fierb cartofii 15 minute, până când se înmoaie. Între timp, se acoperă o tigaie grătar cu folie de aluminiu şi se unge cu puţin ulei. Se pune peştele pe folie şi se asezonează. Se coace timp de 6-8 minute, în funcţie de cât de subţire este fileul, până când carnea se rupe uşor în fâşii.

  • 2. Se scurg cartofii, se amestecă cu ardei, măslinele, usturoiul şi maioneza. Se serveşte peştele cu rucola şi salată caldă de cartofi.
  • Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu