luni, 27 iunie 2011

Taitei cu Vita - Mancare Chinezeasca

Mancarea chinezeasca de Taitei cu carne de vita, facute acasa, cu ingrediente total accesibile si usoare de combinat! Gustul este 90% identic!


Ingrediente

1- Un pachet spaghete/taitei de orez
2- 250 gr de ciuperci
3- 250 gr de carne de vita
4- 2 morcovi potriviti
5- o ceapa mare
6- o sticla de sos soia
7- 2 catei de usturoi
8- 2-3 linguri de ulei
9- sare si piper
  • 1. - Inainte sa incepeti, intr-o oala puneti sa fiarba apa pentru taitei. - Se taie carnea de vita in bucatele mici si subtiri (sau dupa alegere). Daca sunt mai subtiri se fac mai repede. - Se tai ciupercile in doua (daca sunt mici), in patru (daca sunt mari) - Se taie morcovii in felii subtiri - Se taie ceapa in doua si se feliaza subtire - Se tai cateii de usturoi in felii subtiri.
  • 2. - Intr-o tava destul de mare (lata sau adanca) se caleste ceapa in putin ulei. Se adauga ciupercile. Daca isi lasa apa, se da focul tare pana cand zeama este absorbita.
  • 3. Se adauga morcovii si se calesc cu amestecul anterior, si ulterior se adauga carnea de vita si usturoi taiat subtire.
  • 4. Incercati carnea ca sa vedeti daca este bine facuta, dupa care augati sarea si piperul, dupa gust.
  • 5. Turnati cam jumatate din sticla de soia si amestecati bine, si mai adaugati ca sa nu fie absorbit total de amestec. Dati focul mic si acoperiti.
  • 6. - Dintr-un pachet de 400-500 gr de taitei/spaghete, adaugati jumatate in apa closotita si tineti cam 2-3 minute. Strecurati taiteii si adaugatii in amestecul de carne cu sos soia si amestecati bine pana cand spaghetele absorb sosul soia si isi schimba culoarea.
  • 7. Mai tineti pe foc 3-4 minute si serviti cald sau rece, dupa gust.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu