luni, 27 iunie 2011

Salată de pere, andive şi brânză cu mucegai albastru


O salată cu un gust seducător

Ingrediente

4 andive mici (un amestec de andive roşii şi albe)
2 pere coapte, dar tari, tăiate în sferturi şi curăţate de mijloc
sucul de la 1 lămâie
1 mână de pătrunjel tocat
50g miez de nucă
2 linguri ulei de nuci
100g de brânză cu mucegai albastru

  • 1. Se înlătură frunzele exterioare ale andivelor şi se taie în jumătate pe lungime. Se înlătură rădăcina, apoi se taie în fâşii lungi şi se spală. Se usucă cu prosoape de bucătărie şi se aşază într-un bol. Se taie fiecare sfert de pară în trei bucăţi şi se stropeşte cu suc de lămâie ca să nu se oxideze. Se adaugă în bol, alături de pătrunjel şi de miezul de nucă.



  • 2. Se face un dressing amestecând uleiul de nuci, restul de suc de lămâie, sare şi piper şi se adaugă în bol. Se amestecă totul, se aşază pe farfurii şi se presară cu brânza fărâmiţată. Se serveşte imediat.
  • Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu