luni, 27 iunie 2011

cod in sos alb


Ingrediente

 
1 cod(1 kg) sau 4 fileuri cod
50 gr unt
1 lingura faina
1 cescuta apa in care a fiert codul
150 gr iaurt
150 gr smantana
1 lingurita busuioc
1 lingurita rozmarin
sare
piper
100 gr cascaval afumat
zeama de lamaie dupa gust
400 gr cartofi ptr garnitura
4 felii lamaie,patrunjel verde tocat fin,salata verde ptr decor
  • 1. Se pun la fiert fileurile de cod in apa cu sare.Daca avem un cod il taiem in bucati potrivite,il dezosam si ii scoatem pielea,apoi il punem la fiert.Cand este gata il scoatem cu paleta usor intr-un vas termorezistent.

  • 2. Punem o tigaie la foc in care incintam untul.Adaugam faina,amestecand sa nu se faca cocoloase.Stingem cu apa si lasam sa fiarba.Adaugam iaurtul,smantana ,sarea si piperul si lasam 10 min la foc.Punem condimentele,zeama de lamaie si mai lasam 15 minute.

  • 3. Turnam sosul peste peste,punem cascavalul ras si il dam la cuptor 15 min.

  • 4. Spalam cartofii,ii curatam ,ii taiem cuburi mai mari si ii punem la fiert in apa cu sare.

  • 5. Se aseaza pe farfurie salata verde,se aseaza pestele,cartofii fierbintii.Se orneaza cupatrujel verde tocat fin si o felie de lamaie
  • Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu