Arome mexicane
Ingrediente
500g carne slabă de vacă, tocată350g sos de roşii şi chili, la borcan
8 tortillas mari şi moi sau lipii mediteraneene
400g de fasole boabe roşie din conservă
142ml de smântână groasă
100g amestec de salată
- 1. Se prăjeşte carnea fără ulei în tigaie de teflon până ce îşi schimbă culoarea uniform, adăugând din când în când puţin sos de chili şi roşii în cazul în care se prinde de tigaie. Se adaugă şi restul de sos şi se umple borcanul cam o treime cu apă, apoi se răstoarnă lichidul în tigaie. Se aduce la punctul de fierbere şi se lasă să fiarbă la foc mic pentru 15 minute, amestecând din când în când, cât să nu se prindă.
- 2. Se încălzesc lipiile la microunde conform instrucţiunilor de pe ambalaj (sau se frig separat într-o tigaie fără ulei, câte 1 minut pe fiecare parte). În acelaşi timp, se scurge şi se limpezeşte fasolea care se adaugă în tigaie peste carne. Se amestecă bine şi se iuţeşte focul pentru 5 minute, până se încing boabele de fasole iar sosul de carne se îngroaşă bine (dacă este prea subţire, riscaţi să curgă din rulouri în timp ce se serveşte).
- 3. Aşezaţi lipiile pe o farfurie pentru ca fiecare să-şi prepare rulourile. Cea mai bună modalitate este să ungeţi fiecare tortilla cu smântână, apoi să adăugaţi amestecul de carne şi puţină salată în mijloc. Înfăşuraţi apoi pornind de la marginea cea mai apropiată şi pliaţi lateralele pentru a închide umplutura în rulou.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu