luni, 27 iunie 2011

Salată cu somon afumat şi ouă


Ingrediente

4 ouă
220g de spanac, rucola sau spanac pitic (baby spanac), spălate
12 roşii cherry, tăiate în patru
½ castravete mare, tăiat cubuleţe
1 avocado copt, tăiat felii
4 cepe verzi, mărunţite
250g file de somon afumat

PENTRU DRESSING
3 linguri ulei de măsline
1 lingură suc de lămâie
1 linguriţă muştar de Dijon
1 lingură de capere, tăiate grosier
  • 1. Se fierb ouăle astfel: se scufundă în apa care fierbe şi se lasă la foc mic 7 minute, pentru un gălbenuş moale sau 8 minute, pentru un gălbenuş ferm. Se scot din apă, se lasă la răcit, se decojesc şi se taie în patru.
  • 2. Se împart în mod egal verdeţurile, castravetele, feliile de avocado şi ceapa pe patru farfurii. Se aşază câte un ou deasupra fiecărei salate şi se adaugă câteva fâşii subţiri de somon afumat.
  • 3. Pentru dressing se amestecă ingredientele, adăugând piper proaspăt măcinat şi o lingură de apă. Se stropeşte salata de pe fiecare farfurie cu dressing. Se poate servi la prânz sau la cină, alături de pâine prăjită sau de chifle din făină integrală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu