Ingrediente
1 căpăţână de celery (se găseşte la supermarketuri şi sub numele de „apio")1 măr verde
100g de brânză cu mucegai albastru, fărâmiţată
100g de nuci, tocate
PENTRU DRESSING
6 linguri de smântână
2 linguri oţet de mere
sare, piper
- 1. Se face dressingul pentru salată combinând smântâna şi oţetul cu sare şi piper.
- 2. Se ia un castron încăpător şi se umple cu apă şi gheaţă. Se desfac tulpinile de la celery şi, folosind un peeler de legume, se taie fâşii subţiri (primele fâşii, mai aţoase, se aruncă), care se pun apoi în apă cu gheaţă, pentru a-şi păstra prospeţimea şi textura crocantă. Se taie mărul în felii, se aruncă cotorul, apoi taie feliile în bastonaşe cât mai subţiri.
- 3. Se scurge ţelina şi se pune într-un bol împreună cu dressingul, mărul şi cea mai mare parte din brânză şi nuci. Se amestecă salata, apoi se pune pe o farfurie, presărând deasupra nucile şi brânza rămasă, precum şi câteva frunze de celery.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu