Ideală şi pentru pachet. Aceasta este o salată clasică de primăvară, care se prepară de-a lungul întregului sezon şi la care se poate adăuga elegant sparanghelul. Asigură 2/5 din necesarul zilnic, conţinut bogat de fibre.
Ingrediente
1 buchet mare de sparanghel2 x 200g file de ton în apă (din conservă), scurs
2 x 400g de fasole albă în apă (din conservă), scursă
1 ceapă roşie, tăiată mărunt
2 linguri de capere
1 lingură ulei de măsline
1 lingură de oţet din vin roşu
2 linguri de tarhon, mărunţit
- 1. Se dă la fiert sparanghelul pentru 4-5 minute într-o oală mare cu apă. Se scurge bine, se răcoreşte sub jet de apă rece şi se taie în bucăţele de mărimea unui deget. Se amestecă într-un bol mare tonul, fasolea, ceapa, caperele şi sparanghelul.
- 2. Se amestecă uleiul, oţetul şi tarhonul şi se toarnă peste salată. Se lasă la rece până când doriţi să serviţi.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu