luni, 27 iunie 2011

Bloody Mary Bolognese

Ingrediente

1 lingură de ulei
1 ceapă roşie, tocată mărunt
2 căţei de usturoi, zdrobiţi
2 tulpini de celery, tocate
1 ardei iute, tocat mărunt (dacă vrei să fie mai puţin picant, foloseşte doar ½ de ardei)
500g de carne slabă de vită, tocată
2 linguri de sos Worcestershire
1 pahar de vin roşu sau 1 pahar de supă de vită
400g de roşii tocate, din conservă
500g de paste penne
brânză cheddar rasă, pentru servit

  • 1. Se încălzeşte uleiul într-o tigaie, se adaugă ceapa, usturoiul, celery-ul şi ardeiul iute. Se lasă pe foc mic 5-10 minute, până devin moi.
  • 2. Se dă focul mai tare şi se adaugă carnea tocată. Se lasă pe foc până se colorează şi se adaugă sosul Worcestershire, vinul sau supa şi roşiile din conservă. Sosul Bolognese astfel obţinut se lasă pe foc mic 30 de minute – 1 oră , în funcţie de cât timp ai la dispoziţie. Cu cât îl laşi mai mult, cu atât gustul va fi mai bun.
  • 3. Se fierbe apă, se adaugă pastele şi se fierb după instrucţiunile de pe pachet. Se scurg, apoi se răstoarnă în tigaie peste sos şi se amestecă. Se aşază pe farfurie şi se presară brânză rasă pe deasupra. Divin!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu