luni, 27 iunie 2011

Dovleac umplut cu amestec de chili picant

Ingrediente

2 dovleci plăcintari mici, înjumătăţiţi pe lungime şi curăţaţi de seminţe
o lingură ulei de măsline
o ceapă roşie, tăiată
2 ardei iuţi roşii, curăţaţi de seminţe şi tăiaţi fin
2 linguriţe de chimion
250g carne de vită slabă, tocată
2 linguri de bulion (pastă de roşii)
410g fasole boabe din conservă, clătită şi scursă
10g frunze tocate de coriandru
50g frunze de spanac
  • 1. Se încălzeşte cuptorul la 200ºC. Se dau bucăţile de dovleac prin puţin ulei şi se rumenesc pe o tavă aprox. 45 de minute, până se înmoaie.
  • 2. Între timp, se încinge într-o tigaie restul de ulei în care se căleşte ceapa câteva minute până se înmoaie. Se adaugă ardeii şi chimionul, se prăjesc un minut după care se adaugă carnea tocată şi se lasă la rumenit pentru 3-4 minute. Se adaugă pasta de roşii şi fasolea boabe cu un strop de apă şi se condimentează. Se dă într-un clocot şi se menţine fierbinte. Dacă preferaţi, se lasă să se răcorească şi se congelează timp de maxim o lună, după care se dezgheaţă şi se reîncălzeşte.
  • 3. Se scobeşte puţin din miezul dovlecilor şi se amestecă cu compoziţia picantă şi jumătate din cantitatea de coriandru. Se umple fiecare bucată de dovleac cu câte un sfert din cantitatea obţinută şi se presară cu restul de coriandru. Se stropeşte spanacul cu puţin ulei de măsline, se asezonează şi se serveşte pe post de garnitură la dovleac.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu